fbpx

Toimiva kylpyhuone

Kylpyhuoneen suunnittelu vaatii enemmän suunnittelua kuin mikään muu huone koko talossa keittiötä lukuun ottamatta. Vaihtoehtoja tilankäytölle on rajoitetusti ja virheet tulevat kalliiksi. Pienen kylpyhuoneen suunnittelua voi verrata palapeliin.

Suunnittelua ja visualisointia helpottamaan on paljonkin erilaisia 3-D mallinnus ohjelmia.  Ennen kuin aloitat on rakennuslupaan liittyvät asiat selvitettävä, jos vesieristettävät tilojen pinta-alat muuttuuvat on haettava kunnan rakennusvalvonnasta asianmukaiset rakennusluvat. Asunto-osakeyhtiöissä tulee selvittää remontin laajuus ja tehtävät muutokset myös taloyhtiön kanssa.

Wc-istuin on hyvä sijoittaa lähelle nykyistä viermäriaukkoa, ellei ole valmis sijoittamaan suuria summia ja siirtämään putkia. Pesuallas on sijoitettava paikkaan jossa sen ympärille jää vapaata tilaa peseytymistä varten. Pienessä tilassa voi tilankäytöllinen ongelma tulla saranaovista. Mikäli mahdollista, kannattaa suunnitella erilaisia sarana ratkaisuja tilaan sekä kalusteisiin. Tällöin tila tuntuu ääriään isomalta ja mikä parasta myös toiminnallisuus on ehtoton valtti. Kylpyhuoneen suunnittelussa tulee huomioida myös lattian kaadot kun suunnitelaan kalusteita. Hyvin tehdyssä laatoituksessa kaadot alkavat jo yllätävänkin kaukaa joka voi tulla yllätyksenä. Paras lopputulos saadaan kun valitaan kalusteet joissa on säätömahdollisuus huomioitu. Suunnittelu ja toteutus on ammattilaisen työtä johon kannattaa panostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 × 2 =